top of page

Nienke Glorie, 1996.

Het belangrijkste uitgangspunt in mijn werk als documentaire fotograaf is de invloed die mensen op dieren kunnen hebben en andersom. Ik vind het belangrijk dat de (soms wat verstoorde) verstandhouding visueel wordt gemaakt zodat er meer bewustwording zal ontstaan. Omdat de dieren zelf vaak geen stem hebben vind ik het belangrijk om hen, door middel van mijn fotografie, een stem te geven.

 

In mijn werk richt ik mij op onderwerpen als de band die wij kunnen hebben met dieren maar ook de grimmige kant van onze connectie met hen. Hoe normaal is onze omgang met dieren eigenlijk en waarom voelt dit als zo van vanzelfsprekend? Dit zijn vragen die mij veel bezighouden en die ik door middel van fotografie onderzoek.

 

Door dieren te fotografen wil ik dieren betrekken in verschillende maatschappelijke vraagstukken. 

Dit doe ik bijvoorbeeld door katten te fotograferen om erachter te komen hoe zij zich verhouden in een stad als Deventer. Of door de fysieke connectie tussen paard en mens vast te leggen. Met mijn foto’s wil ik een opening creëren waarbij de toeschouwer zelf kan anticiperen zodat ze hun eigen positie met betrekking tot dieren kunnen onderzoeken.

bottom of page