top of page

Veel huisdieren ondervinden vaak veel pijn en hinder door de manier waarop zij eruitzien. Dit komt omdat er doorfok plaatsvind. Wij mensen zijn te veel gefocust op hoe een dier er uit ziet. Daardoor kunnen dieren bijvoorbeeld hun natuurlijke instincten niet meer volgen waardoor zij mentale en fysieke ongemakken ondervinden. Het uiterlijk zit het dier in de weg. Maar waarom vinden wij mensen het zo belangrijk hoe een dier eruitziet? Ons beeld over dieren is zo vervormd dat wij het schattig vinden dat een hond een platte neus heeft.

 

Door mijn onderzoek zie ik dat de meeste mensen weinig kennis hebben over het dier wat in huis genomen wordt. Hierdoor kunnen misstanden ontstaan, vaak in het nadeel van het dier. Dierenarts kosten lopen te hoog op, baasjes kunnen het niet meer betalen en het dier wordt uiteindelijk ingeslapen. Omdat dieren zelf geen stem hebben vind ik het belangrijk om hen, door middel van mijn fotografie, een stem te geven en om meer bewustzijn te creëren dat het zo niet verder kan.

 

Door de kijker met de neus op de feiten te drukken wil ik een opening maken naar de misstanden rondom het doorfokken van dieren. De gezondheid van een dier moet hoger komen te staan in plaats van zijn uiterlijk.

bottom of page